Agil förändringsledning

Externt event, Föreläsningar | 29 oktober, 2019

Agil förändringsledning

Välkommen till en kondenserad introduktion till förändringsledning vid agil transformation, där vi delar med oss av kunskap samt erfarenheter och lärdomar från uppdrag hos kunder. Där en av nycklarna till att lyckas är att ta höjd för den förändringsledning som krävs när människor ska jobba annorlunda.

När vi skalar upp det agila arbetssättet i en större del av organisationen, skalar vi också upp en förändring, ofta kallat agil transformation. Ett vanligt misstag är att förbise vikten av förändringsledning. Under föreläsningen förklarar vi hur du undviker den fällan utan att stjälpa projektets budget.

Vid agil transformation behöver alla som leder/driver förändringen en gemensam förståelse för vad som händer i den berörda organisationen, och hur man möter detta. Vi talar om allt från organisationspsykologi till verktyg för att hantera specifika situationer, och allt där mellan. Givetvis är det här inte en plandriven metodik, utan en agil sådan.

Delar av innehållet

  • De största utmaningarna vid agil transformation
  • Varför klassisk förändringsledning behöver justeras till den agila transformationen
  • Agil förändringsledning i ett nötskal
  • Topplistan på framgångsfaktorer från olika agila transformationer
  • Fällor att undvika vid agil transformation

Upplägg

Föreläsning varvat med diskussioner och avslutande Q&A.

Om föreläsaren

Håkan Lövén är konsult på Avega Group, med över 20 års erfarenhet av organisationsutveckling i tekniska organisationer, de senaste 10 åren utifrån det Lean-agila arbetssättet.


Visa alla event