Agil HR – kortvarig trend eller här för att stanna?

Externt event, Föreläsningar | 26 november, 2018

Agil HR – kortvarig trend eller här för att stanna?

Agil HR seglade upp som ett begrepp runt 2012, och har därefter spridit sig och blivit lite av ett buzzword inom HR världen. Idag har många hört talas om agil HR men samtidigt råder en viss förvirring kring vad agil HR egentligen betyder. Är inte agilt bara någonting inom IT världen?

Arbetslivet förändras, och idag ställs höga krav på organisationers förmåga att vara flexibla, samarbeta och vara snabba i att svara på kundernas behov. Är agil HR svaret som kommer att förnya gammal utdaterad HR praxis och modernisera HR arbetet till dagens affärsutmaningar? Eller är agil HR fluffigt prat, utan egentlig substans?

I den här meetupen får du en introduktion till agil HR, några konkreta exempel på agil HR i praktiken samt en diskussion kring begreppets existensberättigande. Oavsett om du är skeptisk, frälst eller bara förvirrad är du varmt välkommen till att dyka in i agil HR tillsammans med oss.

Om föreläsarna

Katarina Starendal, HR Manager på design- och innovationsföretaget Veryday (McKinsey Design). Katarina har arbetat med HR i över 10 år. Hon intresserade sig tidigt för agil HR och såg en potential att förnya och modernisera HR arbetet till vår tids affärsutmaningar. Katarina är även medgrundare till HR Podden, Sveriges första podcast om ledarskap, organisation och personalarbete i en snabbrörlig värld.

Leila Ljungberg, nytillträdd Head of HR på Volumental (tidigare People & Culture Director på Snow Software). Leila har jobbat med HR frågor inom IT sektorn senaste 9 åren. Tidigt insåg hon att HR arbetet inte hade anpassat sig efter den nya sortens kunskapsarbete som placerar människan i fokus. Med de agila principerna kunde transformationen börja. Nu finns det en hel rörelse där ute som jobbar för att skapa en mer meningsfull arbetsdag för var och en.

Välkommen!


Visa alla event