Container for Dummies

Externt event, Föreläsningar | 11 december, 2018

Container for Dummies

Det pratas, men vi har aldrig vågat fråga..

Containrar, eller container-likande lösningar har egentligen funnit ganska länge men blev mer allmänt känt under 2013 i och med intåget av Docker. Sedan dess har container-lösningar och orkestreringsverktyg tagit it-världen med storm och är numera ett buzzword som undgått få. Men vad är egentligen en container, varför älskas det utvecklarna och varför behöver operations  ta kontrollen?

IT-organisationer förändras, och idag ställs höga krav på organisationers förmåga att vara flexibla, samarbeta och vara snabba i att svara på kundernas behov. Många organisationer har länge talat om DevOps-kultur, att bryta ner monolita applikationer till micro services och att bygga en hybrid infrastruktur i egna data center och molnet. Genom intåget av containers finns den teknik som möjliggör DevOps, microservices och hybrid cloud.

Den här föreläsningen ger en introduktion till container-tekniken med fokus på Docker. Under två timmar får du få svar på frågorna:

  • Vad är en container?
  • Hur ser container-landskapet ut idag?
  • Docker EE, Red Hat OpenShift och Rancher är de ledande plattformarna, varför?
  • Varför Kubernetes vann (?) kriget bland orkestreringsverktygen?
  • Varför älskar utvecklare containers?
  • Varför bör operations ta kontrollen över företagets container-strategi?
  • Hur kommer vi igång med containers?

Om föreläsaren

Kenneth Albinsson är CTO och delägare på Conoa som är ett kunskapsföretag som designar, bygger och moderniserar it-infrastruktur. Kenneth har arbetat som teknik-utbildare i över 20 år och är en av endast tre ackrediterade Docker-utbildare i Norden. Han utbildar även inom Kubernetes och mjukare ämnen såsom ledarskap och presentationsteknik.

Kenneth har gedigen teknisk kompetens efter mer än 20 år som it-konsult och han har under senaste tre åren varit drivande i Conoas satsning inom container-området.

Välkommen!


Visa alla event