Effektiv uppföljning med Power BI

Externt event, Frukostseminarium | 26 september, 2018

Effektiv uppföljning med Power BI

Att effektivt följa upp sin verksamhet, helst i realtid, är viktigt inte minst för att kunna fatta bättre beslut. Vill du veta hur du kan använda Power BI för att följa olika delar av verksamheten med hjälp av tydliga rapporter och dashboards med kontinuerligt uppdaterade data?

Välkommen på en inspirerande föreläsning där vi berättar om möjligheterna med Power BI, varför det har blivit ett så populärt verktyg, samt vad man bör tänka på för att få ut mesta möjliga av lösningen.

Vi delar också med oss av våra erfarenheter från implementationer hos flera olika kunder och visar hur Avega har effektiviserat sin ekonomiavdelning med hjälp av Power BI. Utifrån våra erfarenheter ger vi också våra bästa tips för att lyckas med implementationen.

Ur innehållet:

  • Vad är Power BI – och varför är det så populärt?
  • Exempel på hur Power BI kan effektivisera uppföljning
  • När behövs ett Data Warehouse?
  • Erfarenheter från implementationer hos kund
  • Så effektiviserade Avega sin ekonomiavdelning med Power BI – effekter och lärdomar
  • Konkreta tips för att lyckas med sin implementation

Om talarna

Peter Frantz är senior konsult på Avega och har arbetat med Business Intelligence i över tio år. Med erfarenhet och kompetens kring såväl systemarkitektur som front-end och back-end-lösningar har Peter en helhetssyn på BI-lösningar som få matchar. Han har djup kompetens inom en mängd olika verktyg och vägleder kunderna genom alla delar i den helhet som krävs för effektiv uppföljning av såväl små som stora datamängder.

Pontus Haglund har en bakgrund som försäljningschef på Microsoft där han ansvarade för den svenska försäljningen av Power BI under produktens första år. Sedan 2017 hjälper han kunder med implementationer av just Power BI och har erfarenhet av ett tiotal projekt hos kunder i många olika branscher.

Charlotte Thomsson är ekonomichef på Avega. Hon har mångårig erfarenhet som ekonomichef på flera olika bolag och har jobbat i en mängd olika verktyg för uppföljning. Hon är beställare av och ansvarig för Avegas Power BI-lösning.

Välkommen!

 

Läs mer om vårt erbjudande Power BI


Visa alla event