Internt event: Studiecirkel i IT-arkitektur

Föreläsningar | 14 februari, 2017

Studiecirkel i IT-arkitektur

Bli mer relevant och bryt ny mark med en gemensam syn på arkitektur och förstå de olika rollerna inom arkitekturarbete.

Häng på en spännande studiecirkel av boken om IT-arkitektur där vi får träffa några av Sveriges bästa arkitekter och ventilera våra tankar.

I fler och fler upphandling, specifikationer och jämförelser förekommer IASA:s definitioner av arkitekter. Det blir viktigt att ha en gemensam syn på arkitektur och ett förhållningssätt. Vi kommer att ha några av Sveriges bästa arkitekter på plats för att diskutera insikter och ventilera tankar kring Arkitektrollen.

Vi delar upp studiecirkeln i 6 pass, ca 1 gång per månad. Om du anmäler dig har du ambitionen att delta i samtliga.

Varje pass inleds att man läst ett kapitel ur boken om IT-arkitektur och vi har bjudit in en gästföreläsare (oftast kapitelförfattare) som delar sina erfarenheter i ca 30 min, därefter följer en ledd diskussion av oss själva, med insikter, följt av att vi upprättar en enkel diskussionsplats på intranätet för efterdiskussioner.

Varje pass kommer att vara ca. 2,5 timmar och förläggas kvällstid mellan klockan 17:00 – 19:30.

Studiecirkeln kan leda till vidare självstudier om man vill, med möjlighet att ta ett grundläggande certifikat.

PASS KAPITEL DATUM FÖRELÄSARE (30 min)

1 Intro 19 oktober, Daniel Akenine

2 Enterprisearkitektur 15 november, Eva Kammerfors

3 Verksamhetsarkitektur 6 december, Johanna Värild

4 Lösningsarkitektur 12 januari, Sven-Håkan Olsson

5 Mjukvaruarkitektur 14 februari, Robert Folkesson

6 Kompetens 16 mars, Christer Berg (prel)

Målgrupp

Vi vänder oss till alla Aveganer som arbetar med eller är nyfiken på mer inom olika delar av arkitekturarbete inom IT. Verksamhets-, informations-, mjukvaru-, lösnings- och infrastrukturarkitektur samt Enterprise arkitektur. Det innebär alla faser från krav, utvärdering, affärsnytta, design, utveckling och förvaltning av helhetslösningar i en mix av egenutvecklat och standardsystem.

Föreläsare

Först ut kommer Microsofts svenska teknikchef Daniel Akenine som har fått hederstiteln Fellow av den globala it-arkitektföreningen Iasa. Det har bara 14 andra personer i hela världen fått tidigare.

Sedan får vi ett pass med Eva Kammerfors, en erfaren verksamhetsarkitekt som sitter i IASA:s styrelse och är ansvarig för IASA’s community på nätet, följt av Johanna Värild, Sven-Håkan Olsson, Robert Folkesson och Christer Berg – alla medförfattare till boken om IT-arkitektur.


Visa alla event