Grafana

Föreläsningar | 9 mars, 2016

Grafana

En introduktion till Grafana – det ledande open source, front-end ramverket för visualisering av storskalig mätdata med hjälp av grafer och dashboards och med stöd för att ställa frågor mot Graphite, Prometheus, InfluxDB, OpenTSDB, Elasticsearch etc.

Vi tittar på hur man kan visualisera data för att på ett väldigt överskådligt sätt kunna få en insyn i dina produktionsmiljöer. Att öppna den svarta lådan och att närsomhelst kunna ”ta pulsen” på ditt system är ett måste för både utvecklaren, de driftsansvariga likväl arkitekter och beslutsfattare.

Grafana används normalt för infrastruktur eller systemspecifik data, men hittar nu flera oväntade användningsfall överallt där stora datamängder behandlas som tex inom hemautomation eller väderdata.

Vi kikar även på vad som finns i pipelinen för kommande versioner.

Målgrupp

Vi börjar med ca en timme introduktion följt av en bit mat och därefter fördjupning för de som vill / redan arbetat en del med Grafana. Helt ok att drop:a av efter en timme med andra ord.

Föreläsare

Torkel Ödegaard är grundare av och arbetar numera heltid med Grafana. Från början en hobby C/C++ utvecklare – idag är Torkel .NET-utvecklare med starkt fokus på förvaltningsbarhet, TDD, agile etc. Senaste åren inkluderar kärleksaffärer med Go, nodejs, meddelande-arkitekturer, deploy-automatisering och andra DevOps-relaterade aktiviteter.


Visa alla event