Implementera SAFe, lessons learned

Externt event, Frukostseminarium | 4 maj, 2017

Implementera SAFe, lessons learned

SAFe är ett ramverk för att skala upp agila arbetssätt i större organisationer. På bara fem år har SAFe gått från utmanare till marknadsledare av arbetssätt som hjälper företag att skala upp sin agila utveckling.

Vi pratar inte om en mirakelkur, än mindre en quick-fix. Men SAFe är utan tvekan på stark frammarsch. SAFe används just nu av 70% av de US Amerikanska Fortune 100 företagen och 10% av Global Fortune 500.

Under det här frukostseminariet kommer två av Avegas erfarna förändringsledare och SAFe coacher att dela med sig av sina erfarenheter, stötestenar och resultat från olika kundprojekt.

Ett år med SAFe – lessons learned

I ett av Avegas uppdrag har vi koordinerat och stöttat införandet av SAFe i en utvecklarorganisation bestående av +120 personer, inklusive off-shore delar.

Här kommer vi dela med oss av våra erfarenheter från ax till limpa, samt ge våra bästa tips på hur man hanterar de utmaningar som ofta uppstår när man skalar upp ett lean/agile arbetssätt i allmänhet, och med hjälp av SAFe i synnerhet.

Fungerar det att plocka bara russinen från SAFe?

Erfarenheter från ett uppdrag där viktiga nyckelkoncept av SAFe infördes och andra slopades. Hur resonerade vi, vilka mätbara effekter kunde vi uppnå och vilka problem stötte vi på.

Vi kommer även diskutera vad vi har lärt oss och hur vi utökar andelen russin från SAFe i nästa steg för att uppnå ännu bättre resultat.


Visa alla event