Internt event: Artificial Intelligence and Business Transformation – exploring the frontiers of Artificial Intelligence

Föreläsningar | 2 maj, 2018

Artificial Intelligence and Business Transformation – exploring the frontiers of Artificial Intelligence

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går snabbt framåt och tekniken förändrar såväl affärsmodeller som samhället i stort. Tieto har rekryterat världsledande AI-experten Christian Guttmann som globalt ansvarig för AI. Den 2 maj kommer han till Avega och berättar om AI idag, trender, möjligheter och pågående forskning. Han kommer också att berätta hur AI kommer att förändra företag radikalt inom en snar framtid. 

Under föreläsningen får vi en introduktion till AI, en insikt kring status idag och framförallt kommande möjligheter och utmaningar, dvs områden som forskare tittar på idag. Vi kommer också att få en inblick i hur Tieto jobbar med AI i den organisation som Christian ansvarar för, där ambitionen är att skapa nya typer av AI-drivna tjänster och lösningar som bidrar till att forma ett smartare samhälle.

Utifrån detta kommer vi att ha en modererad diskussion kring hur företag kan dra nytta av AI, samt hur Avega och Tieto kan vara en del av kundens resa inom området.

OBS! Föreläsningen är på engelska.

Målgrupp och förkunskaper
Detta är ett internt event endast för Aveganer. Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Efter Christian Guttmans föreläsning kommer Stefan Palm att moderera en Q&A session.

Om föreläsaren
Christian Guttmann är Global Head of AI and Data Science & Chief AI Scientist på Tieto. Han är också professor och entreprenör med bakgrund från världsledande startups, företag och vetenskapliga institut, däribland Karolinska Institutet i Stockholm. I sin position på Tieto fortsätter han att utforska nya möjligheter inom vetenskap och olika branscher, med fokus på AI, maskininlärning, datavetenskap och Big Data. Utöver att verka som Ank. Forskare vid Karolinska Institutet i Stockholm är Christian Guttmann biträdande professor vid University of New South Wales i Australien. Under de senaste 25 åren har han varit med om att starta och arbeta i ett flertal startups samt verkat inom några av världens största IT-företag. Han är även grundare av Nordic AI Institute, NAII. Läs mer om Christian Guttman och hans roll på Tieto här: https://www.tieto.se/nyheter/tieto-starker-sitt-ai-team-rekryterar-ai-forskaren-christian-guttmann-for-att-driva-innovation-i

 


Visa alla event