Internt event: MPP for Big Data – inblick i Microsoft Analytics Platform System

Föreläsningar | 1 mars, 2018

MPP for Big Data – inblick i Microsoft Analytics Platform System

Microsoft Analytics Plaftorm System (APS)

APS är Microsoft’s Massively Parallel Processing (MPP) alternativ för on-premise Big Data och konkurrerar med MPP-plattformar som andra stora leverantörer som t.ex. Teradata eller IBM PureData (powered by Netezza) erbjuder. APS har vidareutvecklats av Microsoft sedan ett förvärv av DATAllegro år 2008. Den är även tillgänglig i liknande form som SQL Data Warehouse i Microsoft’s molntjänst Azure.

Evenemanget kommer först att presentera de möjligheter som APS ger till sina kunder följt av en kort jämförelse med Teradata, Netezza och SAP HANA. Vi fokuserar även på tekniken för att praktiskt beskriva hur en MPP som APS fungerar under ytan och hur man uppnår en extremt snabb databearbetning och lagring av stora datamängder möjliggörs.

Exempel på lösningar som lämpar sig för MPP och lösningar som inte lämpar sig för MPP kommer att presenteras.

Under sessionen kommer du att:

  • Få en teknisk insikt i APS plattform från Microsoft
  • Förstå styrkor och svagheter i jämförelse med andra leverantörer av MPP
  • Få uppleva några intressanta exempel på tillämpningar

Om talarna

Ireneus Pisanko konsult på Avega, BI expert och har över 20 års erfarenhet från IT med olika roller från systemutvecklare till IT/DW arkitekt och teknisk ledare. De senaste 10 åren har han riktat sig på Business Intelligence och levererat lösningar åt bl.a. SEB, Nordea, IF, Postnord, Hewlett-Packard, Veolia, Preem, StoraEnso, Sandvik, AstraZeneca, Elekta.

Pierre Karlsson kommer från Postnord och arbetar som BI/DW-arkitekt och har arbetat med BI-lösningar i över 20 år i linjeroll och som konsult med uppdrag åt SAS, SEB, Ericsson, Electrolux, Sandvik m fl.

 

Utvecklas med Avega!
Elevate är Avegas forum för kompetensutveckling där våra medarbetares intressen och behov styr innehållet. Syftet är att kunna erbjuda en plattform där såväl våra medarbetare som våra kunder kontinuerligt utvecklas.


Visa alla event