På världens tak är syftet högre än toppen

Externt event, Föreläsningar | 12 februari, 2019

Lärdomar från världens tak

Välkommen på föreläsning med Carina Ahlqvist, en av de mest erfarna kvinnliga svenska bergsbestigarna av 8000 meters berg, där hon delar med sig av drivkrafter och äventyr på världens tak.

Hur hanterar man en värld av oförutsägbara händelser och hur förhåller man sig till osäkerhet, hur ser man på misslyckanden och varifrån kommer det mod och tillit som behövs för att tänka långsiktigt under kortsiktiga förhållanden? Hur kan man känna sig 200 procent levande bland de mest livsfientliga miljöerna på jorden?

Carina berättar hur erfarenheten att helt snöblind ramla ner i en glaciärspricka fått henne att leva mer fokuserat. Det är när man inte ser någonting som man ser med helt nya ögon. Dra lärdomar från syrefattiga 8000 meter till dina utmaningar på marknivå i arbetslivet.

Föreläsare

Carina Ahlqvist är en av de mest erfarna kvinnliga svenska bergsbestigarna av 8000 meters berg. Hon besteg sitt första berg, Mount Kenya Point Lenana 5985 meter, 20 år gammal. Idag har hon varit på fem expeditioner till extrema 8000 meters berg i Himalaya. Carina samlar markprover för att bidra till forskning om klimatförändringar i samarbete med NASA, European Space Agency (ESA) och universitet i USA och Europa.

Det som började som en spännande idé 1987, har blivit fokus och passionen i hennes liv. Carina har över 20 års erfarenhet av ledarskap i näringslivet, något hon har stor nytta av på hög höjd.


Visa alla event