Möt Cecilia Bergman, senior förändringsledare på Avega

Cecilia har jobbat på Avega sedan mars 2013.

Vad gör du på Avega?

Jag är förändringsledare. Det innebär att jag tydliggör hur teknik kan stötta verksamheten på företag. Ofta handlar det om ökad produktivitet, ökad medarbetarnöjdhet, bättre affärs- och arbetsprocesser eller kortare leveranstider. Det är först när det blir tydligt för individen var vinsterna finns som förändringen faktiskt sker.

Just nu fokuserar jag på att hjälpa företag att få ut nyttan av Office 365 genom att få med medarbetarna på den förändringsresa den nya tekniken innebär.

Varför är förändringsledning så spännande?

Jag triggas av att se förändringar både i det lilla och det stora perspektivet. Det är kul att se individen förstå nyttan med förändringen, för då vet jag att jag har skapat värde, inte bara för den personen som kan jobba effektivare, utan i förlängningen för hela företaget som kan frigöra tid till vettigare saker än administration. Jag får träffa och utgå från människor, men skapa värde även för företag. Det är helt rätt för mig.

Vad är det bästa med Avega?

På Avega är man mer än en erfaren resurs. Man blir uppskattad inte bara för sin kompetens utan även som person. Och man får vara den man är. Vi har ett brett spann av både kompetenser och personligheter – och alla blir lika respekterade. Det är häftigt.

Beskriv ditt mest spännande uppdrag!

Jag har haft massor av uppdrag inom väldigt olika områden och alla har varit spännande och utvecklande på olika sätt. Ett väldigt roligt uppdrag var när jag hjälpte SAS att lyfta verksamheten med Office 365 genom utbildningar och nya arbetssätt.

Beskriv en Avegan!

En Avegan är öppen, ärlig och väldigt kompetent. Vi har en väldigt stark kunskapskultur. Men vi förstår också att man inte alltid behöver vara seriös för att det är på allvar. Det blir mycket skratt medan vi skapar värde!

 

Läs mer om Avegas erbjudande inom Modern Workplace Adoption.

Möt fler medarbetare