Avega tänder nya digitala stjärnor- delar ut stipendium i samarbete med Hello World!

8 februari, 2018

Avega tänder nya digitala stjärnor- delar ut stipendium i samarbete med Hello World!

Stort grattis till 15-åriga Josefina från Brandbergen och 12-åriga Linnea från Hägersten som vunnit varsitt stipendium till Hello World!s populära programmeringsläger!  

Vinnarna får under en sommarvecka delta i Hello World!s programmeringsläger och delta i ett års Hello World! Meetup. Avega har för andra året i rad ett partnerskap med Hello World!, en allmännyttig ideell förening med syfte att främja digitalt skapande. Inom ramen för samarbetet har Avega instiftat två stipendium som ger en tjej, 8-18 år en lägervecka tillsammans med andra som älskar digitalt skapande. Vi ser fram emot att följa Josefina och Linnea under deras lägervecka i sommar.

När Josefina sökte för stipendiet var motiveringen:

Hej Josefina heter jag. Jag skulle väldigt gärna vilja vara med på Hello World! Camp 2018. Jag har adhd och är transgender och går idag på brandbergsskolans musikprofil. Men jag har en dröm och det är att lära mig att programmera och bygga upp en hemsida så jag kan ”marknadsföra” mig själv.

Hello World! ringde upp Josefina och ställde två frågor.

Hur känns det att ha fått stipendium?
OJ, jag vet inte. Bara wow!

Vad vill du säga till Avega som givit dig stipendiet?
Tack så jättemycket för det här!

När Linnea sökte för stipendiet var motiveringen:

Jag är en tjej som är 12 år gammal och bor i Hägersten. Jag har lätt för matte och hitta mönster i mattematiken. Jag har nyligen fått diagnosen dyslexi och där med fått på papper varför jag har svårt med stavningen. Jag älska att programmera för att jag får vara mig själv och göra det jag gillar utan att alla runt omkring behöver veta att jag har en diagnos. Programmering ser jag som något utvecklande, jag får jobba koncentrerat och blir utmanad. Det är roligt att se resultatet av det jag gjort. Så här långt har det varit korta projekt som man ser resultatet av fort, i framtiden hoppas jag på längre/större projekt. Jag har varit på några meetups och ett sommarläger och tycker om konceptet. Jag vill få gå på fler meetups och få fortsätta programmera, träffa alla ledare och kompisar som gillar samma saker som mig.

Hello World! ringde upp Linnea och ställde två frågor.

Hur känns det att ha fått stipendium?
Jätteglad och jättetacksam, trodde jag hade noll chans att få det.

Vad vill du säga till Avega som givit dig stipendiet?
Jättetack!

 

Läs mer om Avegas stipendium här!

Bild från Hello World!s sommarläger.

Visa alla press-nyheter

Senaste från Nyheter & Press