Kvalitetssäkring och test

Effektiv kvalitetssäkring med konsekventa tester

Hållbar kvalitetssäkring kräver konsekventa tester. Avegas testexperter har många års erfarenhet av kvalitetssäkring från olika branscher och har certifieringar för ISTQB, Scrum och SAFe. Vi levererar kvalitetssäkring i världsklass, där vårt erbjudande är centrerat kring effektivisering av test, testledning, testautomation och tekniska tester.

Vi erbjuder allt ifrån lösningar där vi tar hand om din kvalitetssäkring, till att stärka din befintliga organisation med erfarna testexperter.  Vi kan också hjälpa dig att utvärdera din nuvarande kvalitetssäkring samt i förflyttningen mot ett önskat läge. Vårt mål är att alltid ge våra kunder den kvalitetssäkring de behöver – så effektivt som möjligt.

Utvärdering av kvalitetssäkringen ger plan för att nå önskat läge

Önskar du en bättre och effektivare kvalitetssäkring, men vet inte hur du ska gå tillväga? Vi hjälper dig att utvärdera din nuvarande kvalitetssäkring. Tillsammans sätter vi ett mål för en framtida kvalitetssäkring utifrån dina miljöer och unika behov. Vi levererar dels en rekommendation för framtida läge, dels en plan för att effektivt och enkelt nå dit. Utvärderingen tar normalt cirka 2 veckor och planen innehåller konkreta steg och förbättringspunkter att jobba utifrån.

Ökad effektivitet med testautomatisering

Att låta en ”robot” utföra acceptanstester ger ökad hastighet, konsekvent testgenomförande och minskar personberoendet. En robot tröttnar inte och kommer oavsett tid på dygnet att leverera resultat och underlag för dina beslut. Den avlastar också dina mänskliga testare och ger dem tid att fokusera på prioriterad funktionalitet.

Vi hjälper dig att nå full potential och stärkt kvalitetssäkring genom testautomatisering. Vi har erfarenhet av de flesta testautomationsverktygen på marknaden och tar även hand om förvaltning och underhåll av automationen.

Erfarna testexperter inom testarkitektur, strategi och testledning

Avegas erfarna testexperter har gedigen kompetens inom testarkitektur, teststrategi och testledning och kan stärka upp din befintliga testorganisation. Vilka roller vi stärker upp hos dig beror helt på dina behov och utmaningar.

Testledare

Våra testledare leder testarbetet tillsammans med din verksamhet och säkrar IT-leveransens kvalitetsmål. De jobbar operativt mot satta kvalitetsmål för IT-leveranser och hanterar både agil- och vattenfallsmetodik.

Teststrateger

Teststrateger från Avega hjälper dig att sätta upp en strategi för att nå målen med kvalitetssäkringen. Strategin definierar bland annat om hur acceptansvillkor ser ut, samt hur testarbetet fördelas mellan verksamheten och IT.

Testarkitekt

Våra testarkitekter hjälper dig att leverera och sätta upp din testarkitektur. De rekommenderar verktyg för kvalitetssäkring och test, samt sätter upp testmiljöer, testdata samt säkerställer underhåll av tekniken.